Riekkojärven eräkämppä

Sijainti ja kulkeminen

Riekkojärven eräkämppä sijaitsee Keskimmäisen ja Alimman Riekkojärven väliin jäävässä saaressa kahden hienon kosken välissä Kaldoaivin erämaassa. Matkaa Skalluvaaran poroerotuspaikalta tulee mönkijä / maastopyöräuraa pitkin aika tarkkaan 15 km. Ura on helppokulkuista, mutta sisältää muutamia suon ja vesistön ylityksiä Skalluvaaran päässä. Kaikki paikat pääsee hyvin hyppimään kiviä pitkin ja ainoa isompi ylitys, joka vaatii kahlaamista, on juuri ennen mökkiä. Elokuun alussa (2022) vettä oli pahimmillaan polveen asti. Aikaa meni reipasta vauhtia kävellen päiväreppu selässä n. kolme tuntia.

Jos kävely ei onnistu tai innosta, niin kämppää vuokraavalta 70North:lta (www.70north.fi) kannattaa kysyä tavaroiden ja/tai henkilöiden kuljetusta mökille maastoautolla tai mönkijällä. Palvelu oli hyvää ja hintakin (ainakin meidän mielestä) kohtuullinen hyötyyn nähden.

Mökki sijaitsi rauhallisessa paikassa emmekä nähneet koko viikon aikana muita ihmisiä. Läheisin mökki sijaitsee samassa saaressa n. 100 metrin päässä.

Majoitus

Mökki oli erittäin hyväkuntoinen eräkämpäksi. Mökissä on erillinen parvi, jossa nukkuu mukavasti kaksi henkilöä sekä tupa, jossa on kaksi lisäsänkyä. Mökkiin mahtuu siis mukavasti neljä henkeä. Sängyissä oli mukavat patjat sekä viltit ja tyynyt talon puolesta. Sänkyjen lisäksi tuvasta löytyy keittonurkkaus ja ruokapöytä.

Mökissä on sekä petrooli- että puukamiinalämmitys ja aurinkosähkö. Aurinkosähköä pystyi käyttämään valaistuksen lisäksi myös valmiiden usb-pistokkeiden kautta.

Ruuan valmistus

Mökin keittiönurkkauksesta löytyy kahden polttimon kaasuliesi ja hyvä valikoima pannuja, kattiloita jne. Ainoana miinuksena oli iso määrä vanhentunutta ruokaa (mm. kananmunia), jonka aiemmat vieraat olivat ”hyvää hyvyyttään” jättäneet jälkeensä. Kaasulieden lisäksi mökiltä löytyy savustuslaatikko ja nuotiopaikka. Lisäksi kalastajia ilahduttaa erillinen perkauspöytä. Juomavesi kannettiin viereisestä joesta, mutta ainakin me keitimme sen vielä varmuuden vuoksi.

Sauna ja WC

Sauna sijaitsi erillisessä rakennuksessa ja tarjoili erinomaiset löylyt pitkän päivän päätteeksi. Saunassa oli myös pieni pukeutumistila ja terassi. Saunavedet sai kannettua mökkirannasta, mutta uimiseen ranta oli liian heinikkoinen ja matala. Varsinaista uimiseen sopivaa paikkaa ei mökin lähistöllä ollut. Kompostoiva wc löytyi mökin päädystä erillisestä tilasta. Myös jätteille löytyi erillinen varasto, johon ne sai luvalla jättää.

Muuta

Veneet ja kalastus

Mökkiin kuuluu kaksi venettä, yksi molemmilla järvillä. Alimmalla Riekkojärvellä on isohko puinen kahden soudettava soutuvene, jossa on myös pieni perämoottori. Keskimmäisellä Riekkojärveltä löytyy perinteisempi soutuvene. Mökiltä löytyi liivit kahdelle. Kalastukseen Riekkojärvi on erinomainen paikka. Riekkojärvet kuuluvat Vetsijokeen, joka on yksi Tenon laskujoista ja erinomainen lohijoki (tosin tänä vuonna lohen kalastus oli kielletty). Lähistöltä löytyy myös lompoloita ja muutama isompi järvi.

Matkapuhelinten kuuluvuus

Lyhyesti sanottuna: ei ole. Elisan ja Telian verkko kuului paikoittain matkalla Skalluvaarasta sekä läheisten tuntureiden huipuilta, mutta mökillä ei ollut millään liittymällä kuuluvuutta. Kannattaakin harkita esim. Garminin Inreachin mukaan ottamista. Jos sellaista ei itse omista, niin sellaisen voi vuokrata vaikka meiltä: Katso tämä – Garmin Inreach Mini!

Lisätietoa ja varaukset:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: